Genootschap Felix Meritis

Het Genootschap bouwt voort op de idealen van de oprichters van Felix Meritis en De Verlichting.

In navolging van de Stichting Felix Meritis zijn kunst, cultuur, wetenschap, politiek, educatie, bedrijfsleven en actief burgerschap zaken van alledag en staat vrije uitwisseling van ideeën hoog in het vaandel.

Gravure genootschap Felix Meritis_eind 18e eeuw
Het wapen van het oorspronkelijke genootschap

Achtergronden

Het oorspronkelijke genootschap Felix Meritis (‘Gelukkig door Verdiensten’) werd opgericht in 1777 in Amsterdam. De stichting Felix Meritis, gebaseerd op het gedachtegoed van de oprichters, groeide de afgelopen decennia uit tot Europees huis van de burger waar op internationaal, nationaal en lokaal niveau kennis werd uitgewisseld en visies op de samenleving ontwikkeld voor de lange termijn. Deze taak is in 2014 overgenomen door de Stichting Genootschap Felix Meritis/Felix Meritis Foundation, daarin gesteund door Vrienden van Felix Meritis, eigenaar van de immateriële activa van de vml. Stichting Felix Meritis.

publiek

Huidige activiteiten

Het huidige internationale netwerk van Genootschap Felix Meritis bestaat uit actieve burgers, intellectuelen, wetenschappers, kunstenaars, whizzkids, pioniers, politici en vooral mensen die niet te vangen zijn in één categorie.
traphuis

In samenwerking met hen en onze partners organiseert het Genootschap activiteiten als lezingen, debatten en cursussen en workshops.

Agenda

Kijk op de agenda voor de activiteiten

Nieuws

Lees het nieuws op de nieuwspagina

Jaarverslagen

Lees hier het jaarverslag van 2015.

Partners

Het Genootschap Felix Meritis werkt samen met de volgende partners: