Bedrijfsuitje

Uw bijeenkomst, lezing of debat georganiseerd door de Vrienden van Felix Meritis
U kunt Stichting Vrienden van Felix Meritis ook benaderen voor het geven van lezingen of het organiseren van symposia en debatten, bijvoorbeeld voor uw bedrijfsbijeenkomst. Wilt u een symposium, lezing, debat of workshop organiseren dan kunt u met ons contact opnemen. Onze expertise en uitgebreide netwerk, opgebouwd tijdens tientallen jaren ervaring, staan garant voor kwaliteit en diepgang.

Felix Meritis: ‘Connecting Cultures’
Dankzij de vele samenwerkingsverbanden van Felix Meritis zoals onder andere met A Soul for Europe en de Amsterdam-Maastricht Summer University, putten wij uit een zorgvuldig opgebouwd en uitgebreid (Europees) netwerk, met vele prominente binnen- en buitenlandse sprekers, moderatoren en adviseurs.

Robert Menasse  en Markha Valenta, Conversations on Europe, november 2013 (foto: Rebke Klokke)

Robert Menasse en Markha Valenta, Conversations on Europe, november 2013 (foto: Rebke Klokke)

Michael Ignatieff en Naima Azough, Nacht van de Rechtsstaat, november 2013 (foto: Rebke Klokke)

Michael Ignatieff en Naima Azough, Nacht van de Rechtsstaat, november 2013 (foto: Rebke Klokke)

Felix Meritis: Een toekomst voor ideeën
Het oorspronkelijke genootschap Felix Meritis (‘Gelukkig door Verdiensten’) werd opgericht in 1777 en opende in 1788 zijn deuren aan de Keizersgracht 324 in Amsterdam als Tempel der Verlichting. Nog steeds staat Felix Meritis symbool voor de intellectuele vrijheid en tolerantie die de stad Amsterdam ademt. De Stichting Vrienden van Felix Meritis bouwt voort op de idealen van de oprichters en De Verlichting. In navolging van de Stichting Felix Meritis (1988-2014) zijn kunst, cultuur, wetenschap, politiek, educatie en bedrijfsleven zaken van alledag en staat vrije ideeënuitwisseling hoog in het vaandel.

Nacht van de Rechtsstaat, 2012

Nacht van de Rechtsstaat, 2012

Felix Meritis groeide de afgelopen decennia uit tot Europees huis van de burger waar op internationaal, nationaal en lokaal niveau kennis werd uitgewisseld en visies op de samenleving ontwikkeld voor de lange termijn.

Het huidige internationale netwerk van Felix Meritis bestaat uit burgers, intellectuelen, wetenschappers, kunstenaars, whizzkids, pioniers, politici en vooral mensen die niet te vangen zijn in één categorie.

Foto: Aico Lind

Foto: Aico Lind

Interesse?
Wij overleggen graag met u de mogelijkheden. U kunt uw wensen of vragen aan ons voorleggen door een e-mail te sturen. Ons adres: contact@vriendenvanfelixmeritis.nl. Wij nemen dan met u contact op.